CZARFACE Pumpkinhead Hangkörkép 2015 06
Megjelent a Wu-Tang Clan tag Inspectah Deck és a bostoni 7L & Esoteric duó CZARFACE fantázianevet kapott közös projektjének második része.
A new yorki MC, Robert Diaz - művésznevén Pumpkinhead - június 9-én váratlanul eltávozott az élők sorából.

Friss megjelenések, albumok, videóklippek...
D.O.S., Koyto & Phil Da Agony, So Realistic, Ron Beatty


Pumpkinhead

Robert Diaz - művésznevén Pumpkinhead/PH - a new yorki underground hip-hop aktív részese volt a kilencvenes évek óta. A rap-szópárbajokkal ismertséget szerző MC, hamar bekerült abba a körforgásba, ami a független hip-hop kialakuló iránya volt a kilencvenes évek második felétől. Számos megjelent hanganyaga közül talán a 2005-ös „Orange Moon Over Brooklyn” érte el a leghangosabb ismertséget. Tagja volt a Brooklyn Academy nevű rapcsoportosulásnak, akikkel többek között a 2008-as „Bored Of Education” albumot is összehozták és ami kötelező anyag minden hip-hop rajongónak. Pályafutása során létrejött közreműködései sora végtelen - Sean Price, Talib Kweli, King Syze, Jean Grae, Immortal Technique, Snowgoons, DJ JS-1 csak, hogy pár nevet említsünk.





Az utóbbi években ismét a rap-párbajok világában volt aktív, főként szervezőként, illetve létrehozta saját kiadóját, az MCMI Records-ot, ahol számos feltörekvő tehetségnek adta meg a lehetőséget a bemutatkozásra. Utolsó albumát tervezte, ami sajnos már nem láthatott napvilágot.

Robert Diaz június 9-én hunyt el.

Váratlanul bekövetkezett halála sokkolta a hip-hop közösséget. Az azóta eltelt rövid idő alatt több kezdeményezés történt kislányukkal várandós felesége és két fiúgyermeke megsegítésére.




PH - County Of Kings ft. Sha Stimuli, SkyZoo, Ruste Juxx & L.R.Blitzkrieg



Brooklyn Academy - Tear It Down





hiphopaddicts 2012-2015