Beneficence Ron Jon Bovi Hangkörkép 2016 03
Megjelent a Brick City rapveterán legújabb lemeze a "Basement Chemistry"!

Detroit & Oakland! Phat Kat & Casual!


Savage Brothers, Bloonz Billionfold, Ciphurphace, Wake Self, Scott Ramirez legutóbbi videói.

Ron Jon Bovi

Mi van ha két megkérdőjelezhetetlen MC...? Mi van ha Detroit és Oakland...? Mi van ha Phat Kat és Casual...? Hát akkor Ron Jon Bovi van!
A két fent nevezett még azokban az időkben vette a kézbe a mikrofont, amikor MC-nek lenni még státuszt jelentett és fontos volt, hogy a beatek hallatán is legalább libabőrözzön mindenki, aki hallótávolságon belülre kerül. Az aranykorban szocializálódott máig is aktív előadók többsége a független kiadók világában tud érvényesülni, ha nem akar letérni a hitelesség ösvényéről - a "Neaux Mursi" címet kapott végtermék az Elevation Nation/Money Truck label alatt jött ki, ugyanott, ahol a tavalyi évben Phat Kat "Re-Dedication To The Suckers" című kiadványa is.
A zenékért teljes egészében az Unjust név alatt tevékenykedő producer a felelős, akinek munkáival pár Hieroglyphics kiadványon már találkozhattunk.

Már a kilencvenes években raplegendának számító MC-k közös cucca fontos résznek tekinthető mindkettőjük karrierje szempontjából és Unjust számára is mérföldkő a projekt, hiszen elkészíthette első "all tracks produced by..." lemezét. A hangzás főként a koszos hangmintákból összerakott elborult detroiti hangulatot idéző trekkekre épül, de a dallamok is helyt kapnak a lemezen, többek között Charles Cooper jazz-zenész szaxofonján keresztül, akinek nem ez az első közreműködése hip-hop körökben és ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a "Mistakes" című számban Saafir közreműködik, ami méltó lezárása a '90-es évek egyik legjelentősebb rapsárdobálásának. És természetesen feltűnnek a lemezen a Hiero haverok, valamint Guilty Simpson Detroitból. Az album mai mértékkel véve rövidnek mondható a 11 trekkel és a 34 perces játékidejével, de semmiképpen nem unalmas és a végére érve megmarad a "na mégegyszer pörögjön le" érzés.
Az eddigi két videóklipp a lemezről teljes egészében Unjust kreativitásának gyümölcse, bizonyítva, hogy a ütemkreálás nem vette el az összes energiáját. És igen, várjuk a folytatást.




Ron Jon Bovi - Time Tunnel




Ron Jon Bovi - We Get It Poppin' (ft. Guilty Simpson)






hiphopaddicts 2012-2016